Liverollespilsbogen/Liverollespil

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Mange der har spillet rollespil (bordrollespil) gennem længere tid har tit siddet og diskuteret under spillet, om det nu også er realistisk at man kan holde vagt en hel nat, eller svømme med rustning, hvor meget udstyr eller våben man er i stand til at bære og andre lignende diskutioner.

Det har sandsynligvis været startskudet til at nogle har prøvet at omsætte spillet til en rigtig verden og skabte derved live rollespil som vi kender det i dag. Der kan også være mange flere deltagere i et levende rollespil, fra to til mange hundrede, der alle spiller forskellige roller og har forskellig udklædning på, i klubberne er der også mange steder passende kulisser (omgivelser), for fantasy spillene er det normalt at de foregår i en skov eller andet øde landskab.

I stedet for rollespillets spilleder har live rollespil som regel en række arrangører (game mastere), der sørger for alt det praktiske og også finder på baggrunden for spillet. I live rollespil afgøres handlingen primært af alle spillerne (spillernes rolle) selv, ofte uden game masternes indblanding.

- Om roller og om hvordan man laver sin rolle
- Et eksempel på hvordan en rolles deltagelse i en kampagne kan udvikle sig.