Liverollespilsbogen/Liverollespil/Genrer

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Der er mange genrer inden for live rollespil, kan du udtænke det og kan du få nogen med på ideen, så kan det spilles!

Den mest udbredte er fatasy genren, en middelalderlig verden befolket af mennesker, elvere, orker o.s.v. stærkt inspireret af Tolkiens bøger Ringenes herre. Men der spilles mange forskellige:

Fantasy[redigér]

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fantasy er en fiktionsgenre, der beskæftiger sig med at skabe en magisk fortid i en alternativ verden. Den nok mest berømte alternative verden er J.R.R. Tolkiens univers Arda, hvor blandt andet Ringenes Herre foregår. Tolkien byggede sin verden nidkært op med en række kunstsagaer og kunstepos og formåede derved at skabe en helt igennem unik litterær nyskabelse nemlig episk fantasy.

Men der findes også en amerikansk fantasytradition kaldet Sword and Sorcery (sværd og trolddom). Denne tradition udspringer fra Robert E. Howards Conan the Barbarian, der igen er inspireret af H.P. Lovecrafts Cthulhu-univers. Denne subgenre er kendetegnet ved store muskelsvulmende helte, onde troldmænd og smukke prinsesser.

Rollespillet Dungeons and Dragons ligger i forlængelse af den amerikanske fantasytradition Sword and Sorcery på trods af nogle få ydre ligheder med Ringenes Herre, idet Gary Gygax lånte orker og hobbitter fra Tolkien. Men selve ideen med spillet, der går ud på at slå uhyrer ihjel og stjæle deres skatte, minder meget mere om plottet i Conan the Barbarian end plottet i Ringenes Herre.

Andre populære udenlandske fantasy-forfattere:

Af danske forfattere kan nævnes:

Vampire[redigér]

Mafia (30'ernes USA)[redigér]

Fremtid[redigér]

Stjernekrig[redigér]