Maskinstrikning/Forord

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Forord[redigér]

Denne bog er ikke nogen opskriftsbog, men en anvisning på, hvordan man selv laver sine opskrifter. Det er mit håb, at den kan bruges i mange år, selvom moden skifter.

Jeg har opbygget bogen på den måde, at det letteste kommer først, både i kapitlet om strikkeprøver og i kapitlerne om strikning efter mål, som jeg har delt i 2 kapitler. Kapitlet Mål og snitmønsterer for dem, der bare vil strikke almindelige bluser på den letteste måde. I kapitlet Pasform og grundmønster har jeg skrevet om pasform, først på den letteste måde og bagefter om strikkegrundmønster, og hvordan man laver andre modeller. Der skulle således være noget for enhver. Man kan så bruge, hvad man vil af det, men det er dog en forudsætning for forståelsen, at man har læst kapitlet om strikkeprøver, da det er ideen i hele bogen, at man skal bruge sin egen strikkeprøve til alle mål.

Der er naturligvis mange måder at lave tingene på, men de beskrevne metoder må opfattes som forslag.

Jeg håber, jeg med denne bog kan skåne en eller anden for at lave alle de fadæser, jeg selv har gjort i løbet af de 40 år, jeg har strikket på maskine.

En stor tak til min søn Agner, som har hjulpet mig utrolig meget med billeder og råd, samt lavet denne hjemmeside.

August 2003, Gudde Fog.

PS[redigér]

Denne bog er først offentliggjort i 2003 på nettet. Jeg har senere fundet det passende at lægge den her på Wikibooks så andre kan lave tilføjelser og så den er bevaret for eftertiden.

Om forfatteren: Gudrun Benedicte Fog, kaldet Gudde, er født i København den 29 september 1923 og død den 10. juni 2014. Hun var gift med professor Bjarke Fog.

En engelsk oversættelse af bogen kan findes på [[1]].

April 2009, Agner Fog.

Næste kapitel: Introduktion