Liverollespilsbogen/Kampteknikker/Naevekamp

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Christian Colberg vil aligevel ikke have at vi lagde hans artikkel her, så i må vente på indhold til vi får tid til efteråret!

Nævekamp er i mage rollespil lidt spredt fægtning og så hvisker man sit nævekampstal til modstanderen og den med mindst point taber kampen, også selvom den med mindst point er både større og bedre til nævekamp.

Nævekamp er derfor et rigtig godt eksempel på et sted hvor devisen, kan man så kan man bør gælde. Den der bedst til at kæmpe bør vinde kampen!

Rigtig nævekamp (stagefight) ser herregodt ud og bringer rollespillet op på et højere stade, jo mere der forgår tæt på den rigtige måde jo bedre, det er nemlig næmere at holde sig i 'stemningen' når alt omkring en virker rigtigt.

Indhold bliver:

Hvad er nævekamp[redigér]

Nævekamp er når to (eller flere) kæmper med de bare næver, og der ingår både greb, spark og slag. I rollespilssammenhæng er det nærmest stagefight (scenekamp) der skal anvendes, og det er vigtigt at alle der deltager i kampen er uddannet/oplært i stagefight.

Den grad man så har i nævekamp angiver hvor langt man kan gå i en kamp (hvor meget man kan/må udføre) da der er mange ting der skal spille sammen i en stagefight. Man skal ikke kun være god til kampteknikken og fald, men også til at kommunikere med modstanderen under kampen så man altid ved hvad den anden har til hensigt og kan agere herefter.

Opvarmning[redigér]

Faldteknik[redigér]

Forlæns sidefald[redigér]

Sidende sidefald[redigér]

Forlæns rullefald[redigér]

Kast[redigér]

Angrebsteknik[redigér]

Kampeksempler[redigér]