KinaPortalen/Baggrund

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Tilbage til forsiden: KinaPortalen

Tilbage til siden med oversigt over fagene: KinaPortalen/Fag

Over til KinaPortalen/Opslagstavle


Velkommen til KinaPortalens Baggrund og redaktørgruppen![redigér]

På denne side kan du læse kort, om hvorfor vi valgte fokus på Kina, og få en kort introduktion til redaktørgruppen.

Fokus på Kina og kineserne[redigér]

Som led i den internationale dimension i danske skolers undervisning valgte redaktørgruppen i 2004 at fokusere på den 1/6 af jordens befolkning, der er kinesere. Kina har en af Asiens ældste højkulturer, der har øvet en kolossal indflydelse på forholdene i Øst- og Centralasien gennem tiden.

I dag er Kina et af verdens brændpunkter og del af den globale virkelighed.

Et stigende antal kinesere skriver og taler engelsk. Det betyder fx at danske lærere og elever i stigende grad får adgang til Kinas nyere historie og kulturelle forhold uden selv at kunne kinesisk. Nogle kinesiske aviser og forfattere skriver direkte på engelsk, så deres værker ikke først skal gennem en oversætters hånd.

Vær opmærksom på, at redaktørgruppen kun anerkender copyrightansvar for tekster, gruppen selv har lagt ind på internetportalen.


Er du villig til at bidrage? Så husk lige på disse enkle regler:

  • KinaPortalens materiale er beregnet til undervisning
  • Copyrights ikke må krænkes
  • KinaPortalen ikke må bruges kommercielt.

Send venligst dit/dine forslag til webmaster: birthe.molhave@skolekom.dk

Mange personer, både danskere, kinesere og andre har hjulpet hidtil med fx forslag til links og undervisning. Dem vil KinaPortalens redaktørgruppe gerne takke her.


Redaktørgruppen[redigér]

Initiativtager og koordinerende redaktør

Birthe Mølhave, pensioneret lektor i filosofi, oldtidskundskab og religion; lærebogsforfatter med Indien og Kina som særlige interesseområder. Filmproducent. Initiativtager og koordinator for www.indiensportalen.emu.dk nu http://da.wikibooks.org/wiki/IndiensPortalen

Foredragsholder om Indien, Kina og Grønland.

Producent af fotoudstillingerne "På sporet af indernes sjæl" og "Glimt af kinesernes sjæl".

birthe.molhave@skolekom.dk

Tak til Cirius Startpulje 2005 for støtte på 19.000 kr. til en studierejse med det formål at etablere kontakt mellem de kinesiske 'ambassadørskoler' og tilsvarende danske i KinaPortalens tværkulturelle kommunikationsnetværk under menupunkt 'Mail til en kineser'.

Medredaktør

Morten Deleuran Terkildsen, M.A. i Etnografi og Socialantropologi, samt kinesisk sprog og kultur. Feltstudier i Kina og Polynesien. mmdt@mail.dk se her: http://www.monxen.dk/


Kinesiske hjælpere

Cao, Kai, Forsker ved Youth Research Institute, China Youth and Children Research Center, Beijing, Kina.

Ji, Zhe, Ph.D. i sociologi, associate professor at the French National Institute for Oriental Languages and Civilizations.

Wang, Qi, Ph.D. i Statskundskab, Århus Universitet. Forelæser om kinesisk kultur og samfund. Foredragsholder (se opslagstavlen, aktiviteter på skolen ).

Zhou, E-sheng. Læge fra Wuhan University. Chief Doctor at Health Care Department of Huazhong Normal University Hospital, Wuhan City.


Tilbage til forsiden: KinaPortalen

Tilbage til siden med oversigt over fagene: KinaPortalen/Fag

Over til KinaPortalen/Opslagstavle