Spring til indhold

Hjælp:Hvordan flytter jeg en side

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Hvis du opdager, at du er kommet til at lave en side med en forkert titel (måske stavede du forkert eller måske fulgte du ikke navnereglerne), så kan du give den et nyt navn ved at flytte siden til en ny titel.

Læg mærke til at man skal være logget på, for at kunne flytte en side.

Find den side du vil flytte og klik på "Flyt". Så bliver du spurgt om en ny titel, og du får også mulighed for at flytte den tilhørende diskussionsside (medmindre du ved hvad du gør, så er det sikrest altid at vælge at få diskussionssiden flyttet med). Klik på knappen "Flyt", og siden vil blive flyttet til den nye titel. Den gamle titel bliver lavet til en omdirigeringsside, således at alle gamle link til siden vil blive omdirigeret til den nye side.

Noter[redigér]

Den gode ting ved "Flyt" funktionen, er at den flytter hele redigeringshistorien med, så det ser ud som om siden altid har været placeret under det nye navn. Så denne metode er at foretrække, fremfor at klippe teksten ud af den gamle side og sætte den ind i den nye. Gamle revisioner og noter er svære at holde styr på, hvis man gør det på den måde i stedet for at bruge "Flyt"-funktionen. (Men sommetider er det nødvendigt, for eksempel hvis du deler en meget stor tekst i mindre mere overkommelige bidder. Hvis du gør det, så efterlad nogle kommentarer om, at du har gjort det, for eksempel på diskussionssiden.)

Hvis den nye titel allerede findes og det ikke bare er en omdirigering uden historie, så vil du få en besked om, at du ikke kan flytte siden. Så er du nødt til manuelt at sammenflette de to artikler, eller hvis der ikke er noget reelt indhold på siden, så kan du anmode om at få siden slettet for at lave plads til den side du vil flytte.

En anden ting man bør huske på, er, at en omdirigeringsside der peger på en anden omdirigeringsside ikke bliver fulgt automatisk (for at undgå uendelige løkker og lignende). Så tjek altid "Hvad henviser hertil" for din side, og hvis der er flere lag af omdirigeringssider, så ret dem til at pege direkte på den nye side.

Se også:[redigér]