Brugerdiskussion:Sorenhk

Page contents not supported in other languages.
Tilføj emne
Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
Seneste indlæg: for 6 år siden af Sarrus i emnet Oprettelse af bøger
Diskussion
Velkommen til min diskussionside. Her kan du skrive en besked til mig. --Sorenhk (diskussion // bidrag)

Oprettelse af bøger[redigér]

Hej Sorenhk, tak for velkomsten. Det er åbenbart dig, jeg skal have fat i her. Jeg har et lille problem, som jeg håber, at du kan hjælpe mig med.

Som du sikkert ved, deltager jeg også på wikipedia, hvor jeg mildest talt ikke er glad for arbejdsmiljøet. Derfor vil jeg gerne begynde at bruge mere tid her på wikibooks. Jeg har fundet ud af, at wikibooks er et projekt, som bringer wikiprojektet videre end wikipedia. På wikipedia er der tale om enkeltartikler, men her på wikibooks er det muligt at lave samlede bøger om emneområder i deres fulde udstrækning. Desuden er der større skrivefrihed, sålænge ophavsretten ikke krænkes.

Som led i dette arbejde vil jeg gerne for at spare tid hente materiale (som jeg selv har skrevet det meste af) fra wikipedia. Tanken er, at størstedelen af teksten (måske 80%) indholdsmæssigt vil være det samme i begge projekter, men at wikibooks giver noget større formuleringsfrihed end på wikipedia. Her er jeg imidlertid stødt på et problem: Sarrus vil ikke have, at jeg henter dette materiale for at have et ordentligt grundlag at arbejde ud fra. Derfor rejser jeg nu spørgsmålet over for dig. Hvordan stiller du dig til det? Kan jeg bruge denne metode eller ej? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. maj 2017, 19:15 (CEST)Svar

Problemet er, at du kopierer det til Wikibooks for at kunne arbejde på det i fred, og det er ikke formålet med et projekt under Wikimedia Foundation. Der må man finde sig i, at ens bidrag bliver rettet i af andre. Desuden er det direkte kopier af artikler på Wikipedia, ikke bøger. Desuden er Bruger:Rmir2/Forord en ren tilståelsessag i denne sammenhæng. Man finder ikke en Wikibooks-konsensus på en tilfældig brugerdiskussionsside, men i Wikibooks:Mødelokalet.
Sorenhk: Se evt. samtalen på Brugerdiskussion:Rmir2, inden du svarer.
- Sarrus (db) d. 29. maj 2017, 21:25 (CEST)Svar
Som jeg skrev: kopiering er udelukkende en måde at spare arbejdstid på. Og jeg bestrider ikke, at andre også kan redigere (men få gør det), så det er heller ikke et problem. Men wikibooks giver først og fremmest større skrivefrihed. PS: Mødelokalet er på engelsk og jeg kan ikke se, at det overhovedet fungerer. hilsen Rmir2
Mødelokalet er ikke på engelsk, det er bare de beskeder, der også smides på Wikipedias brønd.
- Sarrus (db) d. 30. maj 2017, 18:43 (CEST)Svar