Wikibooks:Wikibooks kort fortalt

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Helt kort: Hvad er WikiBooks?[redigér]

WikiBooks er en samling af lærebøger, vejledninger, manualer og andre tekster, som ligger frit tilgængelige på World Wide Web: Ikke alene kan alle og enhver komme og læse teksterne; enhver bruger kan også selv bidrage med forbedringer eller nye tekster - man behøver end ikke identificere sig overfor systemet for at gøre det.

Dette meget "åbne" system gør det naturligvis let for vandaler at slette eller på anden vis spolere tekster, men dels bliver alle ændringer fulgt tæt af de mere konstruktive bidragydere (man behøver blot kigge på siden med de seneste ændringer), dels gør teknikken bag WikiBooks det nemt at genetablere enhver tekst som den var umiddelbart før vandal-angrebet.

Brug WikiBooks[redigér]

WikiBooks er inddelt i boghylder; en slags "oversigtssider" der viser alle de værker i WikiBooks der handler om det samme overordnede emne. Emneoversigten på forsiden er en liste over alle disse boghylder. Bemærk, at røde links henviser til sider og værker der endnu ikke er skrevet, så med mindre du har planer om at skrive nye tekster, er de røde links unyttige.

Har du en forfatter i maven?[redigér]

Hvis du vil være med til at skrive instruktive tekster, så start med at kigge på dette "lynkursus" i at redigere sider. Vi har en side der kaldes Sandkassen, som netop er beregnet til at øve sig på og afprøve ting og sager i.
I toppen af alle sider på WikiBooks er der et "faneblad" med teksten rediger: Ved at klikke her, får du mulighed for at redigere i Wiki-koden til den pågældende side. Benyt dig af denne mulighed hvis du ser en stavefejl, uheldig formulering eller andre "skønhedpletter" rundt omkring i WikiBooks' tekster.

Hvis du vil starte på et helt nyt værk, er det en god idé at begynde med at sætte et link på en boghylde-side, og så starte skrivningen ved at klikke på det ny oprettede link: På den måde har dit nye bidrag allerede fra starten "fundet sin plads i systemet".