KinaPortalen/Fag/Filosofi: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1.337 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
Xunzi (o. 300-230 f.v.t.) konfuziansk rationalist og politisk filosof. Kendt for sit grundsynspunkt: Menneskets natur er ond. Læs uddrag af ham her på engelsk:
http://academic.brooklyn.cuny.edu/core9/phalsall/texts/hsun-tse.html
 
=== Geologi ===
 
På denne side kan du finde information om de tektoniske pladers bevægelse på grænsen mellem Kina og Indien. Siden behandler blandt andet den geologiske konstruktion af Det tibetanske Plateau samt Jordskælv i Yunnan provinsen som grænser op til den Indien. Siden viser ydermere geologiske facts om Kinas flodsystem.
http://www.shangri-la-river-expeditions.com/wchinageo/wchinageo.html
 
 
Jordskælv - 2008, 12.maj Sichuan provinsen 87.000 døde - læs om katastrofen i medierne.
 
1976 255.000 døde
1927 200.000 døde
 
 
'''Jade'''
 
Jade har haft en central plads i kinesisk samfund og kosmologi i årtusinder. Jade er blevet brugt som værktøj i stenalderen, som middel til at kommunikere med Guderne i religiøse ceremonier, konger er blevet begravet i jadedragter for at forhindre kroppen i at forfalde, jadepulver er blevet drukket for at opnå udødelighed og forbedre potens, og Konfucius forbandt ”Filosoffernes sten” med menneskelige egenskaber som visdom, retfærdighed, medlidenhed, beskedenhed og mod, mens mange kinesere mener at jade kan absorbere dårlig qi og stimulere blodcirkulation.
Da grænsen med Myanmar blev genåbnet i 1990’erne begyndte den kejserlige jade, fei cui, igen at strømme fra minerne i Kachinstaten ind i Kina, og er nu blevet et investeringsobjekt blandt rige kinesere.
 
 
5.433

redigeringer

Navigationsmenu