Spring til indhold

PLC bogen/Kilde fortegnelse

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Automated Manufacturing Systems; PLCs

[redigér]
Forfatter: Hugh Jack
URL: http://claymore.engineer.gvsu.edu/~jackh/books/plcs/
Anvendelse: Wikibogen er hovedsageligt baseret på denne da den er udgivet under GFDL, og forfatteren skriftligt har givet tilladelse til at kopiere tekst, illustrationer m.m.


Bogen kan hentes gratis på hans hjemmeside. Hugh Jack bruger den selv i sin undervisning, og den har udviklet sig fra nogle ekstra noter til en bog på over 800 sider. Bogen giver en god introduktion til automation med PLC'er, men er baseret på amerikanske standarder, og kan derfor ikke anvendes alene i Europa.


Automatiske anlæg

[redigér]
Udgiver: EFU
Udgave: 6 udgave. 1 oplag 2005
ISBN: 87-7832-071-2
Anvendelse: Bogen er hovedsageligt brugt som reference, og til at finde de korrekte danske oversættelser.


Bogen kan købes på forlagets hjemmeside: http://www.efu.dk/efu/ eller bestilles hos en boghandler. Bogen giver en bred introduktion til forskellige elektriske styringer i industrien, og anvendes af flere tekniske skoler som lærebog inden for industri automatisering.


PLC-teknik

[redigér]
Forfatter: Peter Wittendorff og Erik Kristiansen
Udgave: 1 udgave. 1 oplag 2004
ISBN: 87-7832-066-6
Anvendelse: Bogen er hovedsageligt brugt som reference, og til at finde de korrekte danske oversættelser.


Bogen kan købes på forlagets hjemmeside: http://www.efu.dk/efu/ eller bestilles hos en boghandler. Bogen giver en god introduktion til automatisering med PLC'er.


El-dokumentation efter standarder

[redigér]
Forfatter: Jørgen Sommer
Udgiver: PCSCHEMATIC A/S[1] og Elfagets Forlag
Udgave: 2. udgave, April 2006
Anvendelse: Bogen er hovedsageligt brugt som reference, og til at finde de korrekte danske tegningsmetoder. 2. opdaterede udgave er udvidet med ca. 50 sider.


Bogen kan købes på forlagets hjemmeside: http://www.efu.dk/efu/ samt hos PCSCHEMATIC A/S: http://www.pcschematic.dk/bogen/bogen.html. Bogen giver en god introduktion til hvordan man laver el dokumation efter dansk standard (DS). DS er beskyttet af ophavsret og wikibogen kan derfor kun give overordnede retnigslinier. Bogen findes også i en engelsk udgave fra september 2006: http://www.pcschematic.com/english/UK_Std_Book/UK_Std_Book.html.

Håndbog, elektrisk matriel på maskiner

[redigér]
Udgiver: EFU
Udgave: 3 udgave. 1 oplag 2005
ISBN: 87-7832-043-7
Anvendelse: Bogen er hovedsageligt brugt som reference, og til at finde de korrekte danske regler.


Bogen kan købes på forlagets hjemmeside: http://www.efu.dk/efu/ eller bestilles hos en boghandler. Bogen gengiver EN 60204-1 på et klart sprog, med billeder og eksempler.