Minecraft/Historie

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Minecraft er et sandkasse-computerspil, der er udviklet i Java og inspireret af spillet Infiniminer, det blev skabt af Markus "Notch" Persson (Markus Alexej Persson). Det bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet Mojang AB, som blev skabt af Notch.

I spillet styrer man en figur, som kan ødelægge eller placere blokke-/byggeklodser, dekorationer & osv. og lave nye blokke (skabe/sammensætte), lave bygninger, opfinde kreationer, bygge kunst og angribe hinanden.

Spillet kan spilles enten alene eller sammen med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er bestemt af spilleren selv. Det normale spilformål er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad spilleren selv vil finde på, for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket, komme ned i dimensionerne 'Nether' og 'The End' og kæmpe mod bosser som 'Wither'’ eller 'Ender Dragon' eller Warden.

I dag (07-07-2021) har Minecraft over 200 millioner registrerede brugere, og over 70 millioner har købt den fulde version af spillet, siden det kom på markedet.

Det gør det til et af de mest sælgende computerspil nogensinde.

Minecraft bruges i dag bl.a. som undervisningsprogram indenfor en række fag.