Liverollespilsbogen/Spilpersoner/Krovaert

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Uden mad og drikke duer helten ikke siger man. Kroværten er nærmest en uundværlig person til et godt livespil, det er også på kroen at mange rygter spredes, og mange lystige timer tilbringes i festligt lag. Det er også her på kroen at skjalden tit slår t smut forbi og giver et nummer.

Man kan jo ikke altid være den store helt ( i hvert fald er det umuligt hvis alle skal være det) hver gang. Det kan faktisk være lige så sjovt at spille de mere almindelige roller som borger, kræmmer, håndværker eller krovært.

Kroværtens udklædning kan også bruges til mange forskellige roller så som bonde, kræmmer eller håndværkeren.

Kroværten er som regel en hyggelig, snaksagelig person, der gerne slår en sluder af med dem der lægger vejen forbi hans kro, men han kan også være mere bestemt når nogen laver ballade i hans krostue. Det er kroværten der kan mange historier, enten alle dem han har hørt fra folk der har været på besøg, eller også har han selv været ude og opleve nogen engang inden han blev krovært.

Nogle kroværter går og småpimper af kroens gode øl eller vin og er derfor også stedets rygtespræder (han hører jo altid et og andet fra kroens gæster nå de har fået en god dram).

Herunder er der forslag til hvad kroværten har brug for samt hvad han kan sælge:

Udstyr:
Bæltepung til at have penge i når han får betaling for mad og drikke.
Til at gå og småpimpe af kan han have en bælteflaske(drikkedunk)
En knippel til at dunke uregerlige krogæster med.

Hvad man kan sælge:
I de fleste kampanger deltager der børn så her er alkohol som regel bandlyst, så istedet for vin kan man bruge æblejuice eller druesaft.
Som øl kan alkoholfrit øl bruges, men mange bruger saftevand i stedet.
Til at spise kan man sælge lidt af hvert, har man mulighed for at varme vand er nudler en rigtig god ide gerne med flute til.

Kager/småkager gør sig som regel også, her kan man købe den færdige og så anrette dem i træ eller lerfade.

Til senarier og nogle storre kampagner kan det være en god ide at sælge rigtig mad så her følger en række opskrifter du kan anvende: