Liverollespilsbogen/Spilpersoner/Kriger

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Krigeren eller soldaten er nok den person der er flest af til de danske kampagner.

Leje Soldaten[redigér]

Det kræver en helt del af være da de skal kunne kæmpe professionelt og ikke som bønder de skal kunne noget om formationer taktik de skal kende de andre soldater i deres kompani de skal kunne adlyde en ordre osv.

Vagttjeneste[redigér]

Byvagt på sin patrulje rundt i byen

At spille Vagt kan til tider være en udfordring da det kræver lidt af en, du kan ikke bare sidde den halve dag og dovne uden at få ballade med din herre.

At være vagt er fysisk krævende da du gerne skulle kunne slå en bølle ud eller fange tyven når du har taget ham i at stjæle.

Hvis du skal spille vagt sammen med nogle, så tænk på jeres udstyr i fællesskab så i ikke ser vidt forskellige ud, men bare ligner hinanden lidt, så man kan se at i hører sammen.

I mange spil er der en leder af vagten (f.eks. en garderkaptajn), der så styrer hvad i skal lave og sørger for at i bliver trænet og får en vagtplan. En stor del af tiden som garder eller vagt går selvfølgelig med vagt og træning, så det er meget normalt at en vagt går på kro i fritiden for at kople lidt af.

Det kan mange gange være en god ide at begynde sin krigerkarriere i en byvagt, da man gerne skulle få en god grundtræning inden man indgår i en rigtig hær. Mange gange bliver en del af en byvagt også taget med i en hær hvis den drager på togt for at den skal have soldater nok.