Korset/Skader

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Korset

Skader ved brug af korset[redigér]

Det er vigtigt at det er behagligt at gå med korsettet, da et udbehag er tegn på en fejl som skal rettes. Der kan være en tilfredsstillelse ved et vist ubehag, men det bør alligevel helt undgås.

Brækkede ribben[redigér]

Ved vejrtrækningen bøjer ribbene i hele deres længde, dels svinger hofterne fra side til side og hvis korsettets stivere er for stive, så bøjer ribbenet for meget et enkelt sted og det vil brække. Dette er altså en fejl ved korsettet.

Huden[redigér]

Det er vigtigt ikke at stamme korsettet så man får sår.

Huden kan ikke tåle et så stort pres, som graviditeten kan give inde i kropen, også selv om huden bliver forstærket med tiden. Det er derfor forkert at tale om et stramt korset når man tænker på en tynd talje, da det mere er tiden end selve pressset som former kroppen.

Mave og lever[redigér]

Under graviditeten er mave og lever skubbet op i brystkassen, men da korsettet ligger uden på kroppen, så skal korsettet enten bule ind under brystkassen, eller have en plade inden i, under brystkassen. Ellers bliver maven og/eller leveren klemt flade imellem korsettet og rygraden. Man kan også presse de nederste ribben sammen, så de holder maven oppe, men det kræver lang tids tilvænning inden de skifter form.

Lungerne[redigér]

Under graviditeten er lungerne forstørret, da brystkassen er skubbet op i siderne, og selvom de altid synker sammen igen, er de altid lidt større end før, særligt hvis kvinden har haft problemer med at trække vejret, eller brystkassen er blevet overbelastet. Ved langt tids brug af korsetter under løb og sport bliver lungerne permanent forstørret og det kan give ubehag igen at trække vejret i maven, da vejrtrækningen bliver for effektiv og der kommer for meget ilt i blodet. [redigér]

Musklerne[redigér]

For at få en rund talje skal musklerne i siderne skubbes fremad og nedad, men derved bliver de for lange til at støtte kroppen uden at de bliver trukket ud med et bælte i taljen. Det tager nogen tid for musklerne gradvist at blive korte igen. Efter en halv time begynder de at blive kortere, men det tager mere end måned før de giver en normal støtte af kroppen.