Korset/Design/vejrtrækning

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
< Korset‎ | Design

Støtte[redigér]

Støtte under brystkassen[redigér]

plade under brystkassen
plade under brystkassen

Vejrtrækningen i maven er blokeret og hvis der er nogen vejrtrækning tilbage, så forminsker den effekten af vejrtrækningen i brystkassen. Derfor er det vigtigt at have en plade eller en overkant af et korsetbælte, som kan presse op under brystkassen.

Bevæglighed[redigér]

Spalte på forsiden[redigér]

Problem: Vejrtrækningen i brystkassen sker i tildels i brusken imellem ribbene og brystbenet; det vil sige at korsettet helst skal kunne bevæge sig i midten.

Hvis korsettet er så højt at det går op over brystbenet, så er det vigtigt at der er en spalte eller elastisk stykke midt foran, da brystkassen udvider og trækker sig sammen omkring brystbenet under vejrtrækningen.

Elastisk mellemstykke[redigér]

Løsning: Elastisk mellemstykke. Denne løsning har været brugt både i 1860 og i o. 1902. Men også snøreliv har snore som giver en bevæglighed og elasitiktet i toppen foran.

Elastisk Top o. 1902 Elastisk stykke 1860

Løsning: Spalte. Denne løsning er umidelbart bedre, men stiller større krav til forsidens styrke.

Spalte for oven c. 1901 Spalte for oven 1901

Kilder: 708773

1700tallet
1700tallet

Bemærk at snørne på denne arbejderkvinde er bredest på i toppen på forsiden. Givetvis fordi hun har behov for mere bevæglighed der.

Fleksibel vævning[redigér]

Ved en særlig vævning så er det muligt at gøre korsettet fleksibelt

U.S. patent 803685

Større lunger[redigér]

Løft af brystkassen[redigér]

Under graviditeten så skubber maven op i siderne af brystkassen på en sådan måde at lungerne bliver større. Det er mest praktisk hvis brystkassen på samme måde bliver løftet op ved at bruge korset. Desvære så stritter ribbene nedaf og derfor er det meget svært at bruge en snøre i ryggen til at løfte op. Det kræver stor erfaring af både brugerne og Korsetmageren at lave korsettet for stort i toppen så at der er plads til at brystkassen kan udvide sig, samtidigt med at korsettet presser op ad.

Løft med remme[redigér]

Løft med remme Løft med remme Løft med remme

løft af brystkassen så at lungerne bliver større. [[1]]

Løft med stropper i korsettet[redigér]

Invigorator Korset

http://wikisource.org/wiki/United_States_patent_number:481294