Korset/Design/Ny bruger

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
< Korset‎ | Design
Spring til navigation Spring til søgning
de "løse" ribben
de "løse" ribben

Når korsetter er så sjældne så er det fordi folk tænker formeget på taljen og ikke nok på brystkassen.

Den tynde talje fremkommer nemlig ved at brystkassen løftes, og det hul som brystkassen efterlader er den tynde talje.

Når det er muligt at løfte brystkassen så meget, så er det fordi den er bygget til at blive løftet op af maven under graviditeten.


Derfor skal korsettet skal presse ribbene opad, og ikke nedad som det nemt sker. Særligt stor er forskellen på fire nedreste ribben (to par), som er så korte at de ikke ændres under graviditeten; disse skubber korsettet opad og indad. Derfor skal korsettet skal presse ribbenene opad, og ikke nedad som det nemt sker. Særligt stor er forskellen på fire nederste ribben (to par), som er så korte at de ikke ændres under graviditeten; disse skubber korsettet opad og indad. Et særligt problem er at disse fire ribben ikke er forbundet med de andre med brusk, og at korsettet har en tildens til at presse dem nedad.

Ændring af ribbenenes form[redigér]

Ribbenene ændre form ved at vejrtrækningen bevæger sig meget i top stillingen. Det skyldes at man ellers ville kunne blive kvalt, som følge af lungesygdom eller graviditet. Det betyder at et start korset skal løfte op i brystkassen så at den normale vejrtrækning sker i topstilligen, og at korsettet kan indstilles så at vejrtrækning stadigt sker i topstilligen selvom bevægligheden af brystkassen er øget.


Strittende skuldre[redigér]

da korsettet helst skal skubbe op på brystkassen så kommer skulderne på den nye bruger nemt til at stritte. (stropperne på billedet tilhøre chemisen under korsettet.) Derfor er det nødvendigt at bruge skulder stropper.

Links[redigér]

Shoulder-Corset