Jobjagt/Din strategi

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Din strategi[redigér]

Nogle ledige er ledige mere end tre måneder. Når man har været ledig i en længere periode sker der noget. Den optimisme man havde i starten begynder måske at forsvinde, eller måske at vakle. Man indser at dette måske ikke bliver så nemt som man troede.

Tankerne kan f.eks. være:

  • Er mine ansøgninger gode nok?
  • Er mit CV godt nok?
  • Hvordan kan jeg søge job på en anden måde?

Tankerne er ikke rare, fordi ens situation er vanskelig. Din indtægt er nok halveret. Du kan få dagpenge i 24 måneder, men hvad så? Der er masser af tid til at få et job inden der er gået 24 måneder tænker du, men hvis det du gør nu ikke virker har du brug for en ny STRATEGI...

Du har nok oprettet CV i diverse jobbanker. En god idé, men hvor længe er de aktive? Du har fået kendskab til 10-15 jobbanker og oprettet jobagenter. Men det er efterhånden blevet et fuldtidsjob bare at følge med i alle de nye jobopslag - og forholde sig til disse. Så hvad er det du kan gøre nu?

Wikibooks forfatterne (alle kan bidrage!) har ikke et patent-svar til dig, men mine egne erfaringer går i denne retning:

  • Man må have fokus på et antal nøglevirksomheder, hvor man forventer muligheder kan opstå.
  • I fora som Linked-IN, kan der være gode grupper man kan melde sig til. Her er nyttige diskussioner som kan hjælpe dig på vej.
  • Man skal måske flytte sit fokus fra opfordrede ansøgninger til uopfordrere.

Listen er ikke udtømmende. Bidrag med dine tanker!