Spring til indhold

Hjælp:Genetablering efter hærværk

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Genetablering efter fejl eller hærværk

Sommetider kommer man uvægerligt til at lave en fejl på Wikibooks, og fra tid til anden bliver Wikibooks ramt af hærværk i form af irrelevante bemærkninger eller sletning af dele eller hele moduler.

I disse tilfælde anvendes følgende procedure for reetablering af artiklen.

Fandtes artiklen ikke tidligere?[redigér]

Indsæt øverst i artiklen skabelonen {{slet}} og afvent, at en administrator sletter artiklen helt. Skriv gerne i beskrivelsesfeltet, at artiklen indeholder et nybegyndereksperiment eller noget nonsens.

Lad være med at sætte kryds i Dette er en mindre ændring, da den så ikke altid vises blandt seneste ændringer.

Havde modulet indhold?[redigér]

Modulet kan i dette tilfælde genskabes således:

Der er mulighed for via sidens historie at trykke på dato+tidspunkt-markeringen og hermed få den gamle artikel frem. Ved at trykke rediger kan man nu gemme den gamle version (hele denne version). Man får lige en advarsel øverst oppe, om at det er en nyere artikel (den med hærværk), man overskriver.

Lad være med at sætte kryds i Dette er en mindre ændring, da den så ikke altid vises blandt seneste ændringer.

Gentagent hærværk[redigér]

Hvis der foretages konsekvent hærværk af den samme bruger (samme ip-adresse), kan du bede en administrator om at denne bliver spærret. Dette gøres her: Spærrede IP-adresser

En anden mulighed er at bede en administrator om at beskytte en side mod ændringer. Dette kan nogen gange være nødvendigt i en periode, ofte ikke på grund af hærværk, men mere på grund af uenighed omkring opbygningen af et modul, hvor flere gentagne gange ændrer modulet til en bestemt vinkel. Denne mulighed "ødelægger" dog hele grundideen med Wikibooks og anvendes derfor kun i yderste nødstilfælde.