Droner

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
Spring til navigation Spring til søgning

Hvad er en drone, og hvad kan den bruges til?[redigér]

Droner er nok ikke lige et fænomen, som alle danskere er mest bekendte med, og dem der muligvis er, vil typisk forbinde begrebet med et ubemandet kampfly, der bruges i forbindelse med militære krigsærinder. Dog findes der også en mere fredelig og legetøjsbaseret udgave af maskinen. Nu kan du nemlig få en din helt egen drone med kamera i miniformat, som du kan more dig med og få tiden til at gå med. Men hvad er en drone nu helt præcist, og hvilke muligheder har man, hvis man anskaffer sig en?

Hvad er en drone?[redigér]

En drone er karakteriseret ved at være en lille mini-helikopter, som du via en fjernbetjening kan flyve rundt med i luften. Grundet denne gadgets størrelse, er den naturligvis ubemandet, og den ligner i udseende samtidig de almindelige droner, som bruges i forbindelse med rigtige militante aktioner – heraf kommer navnet. Dronen ligner altså meget de fjernstyrede mini-helikoptere, som mange gadgetnørder i årevis har fløjet rundt med i deres fritid. Det eneste, som her er ændret, er blot udseendet.

Droner fås i dag i flere og flere udgaver, da salget af disse har været i markant fremgang de senere par år, hvorfor producenterne er begyndt at lave et større udvalg. Der findes mere professionelle modeller, som f.eks. har indbygget HD-kamera i sig, og som er bygget af højkvalitetsmaterialer, men samtidig har man som nybegynder også mulighed for at få en billig drone, som er nemmere at fjernstyre og ikke nær så dyr i købspris. Hvis du vil vide mere om de konkrete priser, kan nogle af disse findes på www.dronergear.dk

Hvis det skal være helt rigtigt, er det faktisk overhovedet ikke en helikopter, det er et fartøj helt for sig selv, det er quad drone, en "helikopter" med fire motor, som der er mange, rigtig mange forskellige udgaver af.

Hvad kan man bruge en drone til?[redigér]

Det smarte ved en fjernstyret drone er først og fremmest, at du har mulighed for at have et kamera monteret på denne, således at du kan enten tage billeder eller optage videoklip via din drone fra luften. Dette giver dig en unik mulighed for at få billed- og videomateriale af omkringliggende natur, byer eller noget helt tredje, som du ellers aldrig ville have haft mulighed for ellers. Man kan derfor f.eks. bruge sin drone til optagelser og billeder, men omvendt kan den også blot fungere som et sjovt og udfordrende stykke legetøj, som man kan flyve rundt med, når man skal slappe af og hygge sig med sin hobby i fritiden.

Om din drone har indbygget kamera eller skal have dette påmonteret efterfølgende afhænger af, hvor mange penge, som du er villig til at give. De billige droner har tit ikke indbygget kamera, hvorfor du skal købe dette separat og montere det bagefter. På de dyrere og mere professionelle modeller er kamera tit indbygget fra start, og afhængigt af pris vil kameraets kvalitet også være derefter.

En drone med kamera kan virkelig give dig nogle sjove og uforglemmelige oplevelser, som du aldrig ville have drømt om. Droner behøver hverken være svære at betjene eller dyre at anskaffe sig, så hvis du mangler et bud på en sjov og ny hobby/investering, kan denne mini-helikopter være et oplagt forslag.