Digital Fotografering /Lagringsmedie

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Motivet registreres på en CCD-detektor, passerer en analog/digital konverter og overføres i nogle tilfælde via kabel direkte til en computer. Digitalkameraets kapacitet afhænger af det benyttede lagringsmedie, oftest RAM-kort. Digitalkameraet findes som kompaktkamera og spejlreflekskamera samt som databagstykke til mellem- og storformatkameraer. Specielt for digitalkameraet er en skærm bag på kameraet, hvor man straks kan se optagelsen, afspille tidligere optagelser og analysere en optagelse.

Eksempler på digitale lagringsmedier er harddiske, usb-nøgler cd'er og dvd'er: Flickr, som Yahoo står bag, tilbyder plads op til 1000 gigabyte i skyen for cirka 10 dollars om året. Det betyder, at man kan bruge Flickr som backup af sine fotos. Man bestemmer selv, hvem der skal have lov at se billederne.

Google Drive er ligesom Flickr en backup-tjeneste, der uploader billederne til skyen. Hos Google kan man få 15 gigabyte til fri afbenyttelse, før man skal opgradere til mere plads. Hvis man opgradere til 100 gigabyte, koster det 17 kroner om måneden.