Digital Fotografering /Kompaktkameraet

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
Kompaktkamera med et tilhørende etui

Kompaktkameraet er en type af et digitalkamera som i størrelsen er mindre end f. eks. et systemkamera. På trods af dens ringe størrelse kan et kompaktkamera ofte holde et højt teknisk og kvalitetsmæssigt niveau. Derimod anvendes der oftest ikke et udskiftelig objektiv som ikke altid tilpasses lige så fleksibelt til forskellige behov som f. eks et systemkamera.

Fraværelsen af et spejlhus tillader i dag en konstruktion af kameraer med fuldformat-billedercensorer hvor kameraet er lidt større end et konventionelt kompaktkamera. Forskellen er ikke længere så meget størrelsen af selve kamerahuset, men snarere de muligheder, der tilbydes med kameraet. Små kompakte spejlfrie kameraer med fuldformats-billedcensorer markedsføres i dag med faste linser såvel som til systemkameraformål med udskiftelige linser.

Digitale kompaktkameraer har været tilgængelige siden begyndelsen af ​​1990'erne, og blev populære omkring år 2000. Producenterne tilbyder ofte mange modeller med kun mindre forskelle, og markedet for digitale kompaktkameraer er også præget af hurtige modelændringer og priskrige, ofte på bekostning af den tekniske udvikling. Der findes i dag også i en højere prisklasse digitale kompaktkameraer af høj kvalitet, hvis linser er udviklet af kendte virksomheder som Zeiss, Schneider og Leitz.