Boghylde:Wiki

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger
Spring til navigation Spring til søgning

Wiki systemet er et meget kraftigt værktøj til formidling af information. Men hvad er det egentlig? hvad betyder alle de underlige tegn der kommer når man trykker rediger? og hvad kan jeg gøre for at hjælpe?

Det er de spørgsmål vi vil forsøge at besvare i denne bogserie.

Den første bog Hvad er en Wiki? fortæller en masse om wiki'ens historie, hvordan det blev til det i dag, og hvad det er i dag. Du vil ikke finde en eneste kode heri, og behøver derfor heller ikke læse den for at bidrage, men den kan hjælpe med til at forstå hvorfor andre brugere handler som de gør, og hvilke ideologier de støtter.
Den anden bog Kom godt igang med Wikimedia starter helt fra bunden, vi forudsætter ikke at du har set en eneste kode før, kun at du kan tænde en computer, og finde en hjemmeside. Til de enkelte afsnit er der desuden tilknyttede opgavesider, hvor du kan øve dig i at redigere. Opgavesiderne bliver hver nat kl. 01:00 automatisk resat.
Efter at have bidraget et stykke tid på en wiki, kan det være at du har fået mod på at lære noget mere, her kommer Wikimedia for viderekommene ind i billedet, den fortsætter hvor Kom godt igang med Wikimedia slap, og gør dig bl.a. i stand til at tage dig af nogle af de administrative opgaver.
Avanceret wikikodning er for dem der bare ikke kan få nok, her gennemgås de mere mere avancerede muligheder som oprettelse af skabeloner og indputbokse. De fleste ikke har brug for at kende dem, men for dem der kan, er her muligheden for at fuldstændigt ændre en wikis udseende.