Aktiviteter og lege - Med teori og vejledninger/Aktivitetor

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

Igangsætter, aktivitetsleder og vedligeholder = Aktivitator Som aktivitator, ligger at du har ansvaret at motivere gruppen, og sørge for at aktiviteten er optimal.


Din opgave som aktivitator , er det ansvar du påtager dig, som aktiv eller passiv leder. Det er altid vigtigt at huske, at det er din energi som aktivitator , der har den største påvirkning på succesen, og dermed udbyttet af aktiviteten. Det er både i ”her og nu” situationen, men du kan samtidig præge målgruppen til på eget initiativ, at starte leget.


Passiv indgangsvinkel

Som Passiv aktivitator, starter du aktiviteten og trækker dig langsomt i baggrunden som observatør. og kun griber ind når der er behov for det.

Aktiv indgangsvinkel

Den Aktive aktivitator styre aktiviteten, og sørger for at styre aktiviteten. Du kan gå ind i aktiviteten, og bidrage med din energi og deltagelse som motivations moment.


Tilpasningskravet

Det største krav der stilles til en aktivitator, er tilpasningsevnen. Aktivitatoren skal være hurtig til at tilpasse aktiviteten, så der er et flow. Dette er den vigtigste rolle, og ofte kan man lave en vurdering efter første kamp, og spørge målgruppen hvad de mener der kan gøres anderledes.


Udviklingsperspektivet

En aktivitet er ikke kun en leg. En aktivitet KAN have elementet leg med, men en planlagt aktivitet skal altid være gennemtænkt. Som aktivitator skal du vide, at en aktivitet kan:

   Tilgodese et fysisk aspekt
   Give sansemotoriske påvirkninger
   Give social læring
   Give kognitiv læring
   Give bevægelsesmæssig læring
   Give emotionelle oplevelser