Spring til indhold

Aktiviteter og lege - Med teori og vejledninger/7pinde

Fra Wikibooks, den frie samling af lærebøger

De 7 råd, er 7 guidelines som du kan tænke over, inden, imens og efter en aktivitet. Det er en guide som kan bidrage til aktivitetens forløb og udvikling.


1. Din interesse smitter af på målgruppen

Jo mere engageret og interesseret du går ind i aktiviteten, jo mere engageret vil målgruppen blive og derved opnå en bedre oplevelse af aktiviteten.


2. Det er en mulighed for at skabe udvikling

Du har mulighed for at påvirke integrationen socialt og integriteten personligt.


3. Det er dit ansvar, at alle får en god tid, og en positiv oplevelse

Du skal sørge for ingen lider psykisk overlast, fx går kede af det eller skuffede hjem. Du skal sørge for at alle får en god oplevelse.


4. Det er dit ansvar at tilpasse aktiviteten/sværhedsgrad til målgruppen (skabe flow)

Hvis spillet er for nemt eller svært, bliver oplevelsen ikke optimal og målgruppen får ikke de optimale vilkår, til at udvikle kompetencer eller andre færdigheder.


5. Du bestemmer, du har magten

Du bestemmer, men brug din magt med stor omtanke. Det er ikke optimalt med en styret leder (styret leg). Lad gruppen så vidt muligt udvikle legen selv, og brug kun din status og magt mindst nødvendigt. Dette indebærer at du ikke fokusere efter et mål, men en god process.


6. Det er dig som sætter grænser og regler

Det er vigtigt at du er neutral og korrekt i dine grænsesætninger. Du kan risikere at kommer til at nedgøre nogle foran deres kammerater. Derfor er det vigtigt at du ved hvor grænserne er, eller skal være inden du går i gang med aktiviteten.


7. Du må aldrig sige nej

Den måske vigtigste af alle. Hvis du bliver spurgt om noget, sig ja eller kom med en god begrundelse hvorfor man ikke kan implementere den ide som der bliver forslået.


HUSK

Husk, at det ultimative mål er, en god oplevelse, da alt andet, som udvikling mm. er en sidegevinst. Det er derfor en meget god ide at evaluere aktiviteten bag efter, og gerne sammen med målgruppen.