IndiensPortalens Fag/Almen studieforberedelse og Tværfag: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Men Indien er også en succes, en meget stor. Det er verdens største demokrati med uafhængige domstole, en levende presse, et spraglet kulturliv og erhvervsvirksomheder i verdensklasse. Pakistans årsdag var allerede mandag. forskellen skyldes, at den britiske vicekonge i 1947 ellers ikke kunne deltage i begge ceremonier.
 
Narendra Modi-regeringen har haft politisk styrke til at gennemføre en lang række vigtige reformer. Han har fået hundreder af millioner af indere ind i banksystemerne. Pengeombytningen omkring årsskiftet var et dristigt og vigtigt led i den proces. Senest har han også kunnet bruge sin stærke politiske base til at gennemføre en national moms, som har været diskuteret i årtier. Den vil i den grad ændre det økonomiske landskab – og give staten nogle flere muskler til at rulle de store nødvendige infrastruktur projekter ud. I sine tre år som premierminister har Modi rejst verden rundt og hentet enorme investeringer over hele kloden fra Kina og Japan til Rusland og USA. De vil forvandle Indiens infrastruktur radikalt i de kommende år. Indien kan allerede se frem til 75-årsdagen som en af verdens førende økonomier med en større global berøringsflade end nogensinde. (oplysninger bl.a. hentet fra bl.a. JyllandsPostens korrespondent Jan Lund, Global, 15. aug. 2017).
 
 
'''Rohingya er et etnisk muslimsk folkeslag''', der i århundreder har levet i grænselandet mellem Myanmar/Burma, Bangladesh og Indien. i lys lue brød en krise ud i august 2017 i den nordlige del af Myanmar. Der lever i forvejen cirka en million i Bangladesh og betydeligt mindre i Pakistan og Indien. Indien har besluttet at deportere omkring 50.000 fra den nordøstlige delstat Assam, men har hidtil ikke magtet at gennemføre beslutningen. (Artikel i JP mandag 2. juli 2018, s. 11 International, Militærfolk bag rohingyaovergreb …).
Migranter
Indien er landet med flest migranter i udlandet 2017 16,4 millioner. Globalt set drejer det sig om de hårdt tjente penge, som skal sendes sikkert hjem, hurtigt og for de lavest muligeg omkostninger. (Artikel Migranter er guld værd for verdensøkonomien, artikel i JP Erhverv s. 12 global 27. juni 2018).
 
 
5.433

redigeringer

Navigationsmenu