KinaPortalen/Fag/Psykologi: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
 
== Krop og sind ==
 
 
 
'''2015 Holland har Vincent van Gogh, Norge har Edvard Munch – og Danmark har Ovartaci'''
 
Indtil slutningen af december 2015 er Museum Ovartaci på Psykiatrisk Hospital, Skovagervej 2, 8240 Risskov åbent mandag-fredag kl. 10-16 + lørdag-søndag kl. 12-16.
 
Kunstneren Louis Marcussen (1894-1985) blev under et ophold i Argentina psykisk syg og indlagt i Risskov i 1929. Her begyndte han at male fx blomster og bygninger i naturalistisk stil. Han udviklede i løbet af 1950’erne og 1960’erne sin helt egen kunstneriske stil i form af statuer, tegninger og malerier af imaginære dyr og mennesker. Hans sans for humor og sprog kom fx til udtryk i, at når der var en Overlæge og en Oversygeplejerske på asylet, så måtte der også være en Overtosse. Det anså han sig selv for at være, og med en argentinsk-indiansk præget sprogvariation kaldte han sig så Ovartaci.
 
Ovartaci håbede at blive kineser i sit næste liv. Ovartaci anskaffede sig en kinesisk-engelsk ordbog og malede kinesiske skrifttegn bl.a. på lange strimler med oversættelser – så interessante at læse. Lærde kinesere, der har besøgt museet, har rost hans præcise og fornemme gengivelse af skrifttegnene. På en filmoptagelse med ham på museet kan man høre ham fortælle, at han i sit næste liv gerne vil blive født i Kina og blive kineser, eller måske genfødt som en fugl - eller hvis det skal være så i Danmark.
 
http://ovartaci.dk/
 
 
5.428

redigeringer

Navigationsmenu